EPC
MGRT

Novice


27.05.2022

Previdno pri nakupu električnega kolesa


Naslovna slika
V zadnjem času so se na Evropski potrošniški center Slovenija obrnili slovenski potrošniki, ki so pri spletnem nakupu električnega kolesa naleteli na težave, ki nakazujejo na spletno prevaro. Gre za spletnega ponudnika www. ecubeo.com iz Nemčije, ki se ukvarja s prodajo visoko cenovnih električnih in otroških koles, poganjalcev, skirojev, trampolinov in kolesarske zaščitne opreme.
 
V posredovanih pritožbah je EPC Slovenija zaznal enako izkušnjo pri vseh slovenskih oškodovancih: naročili so električno kolo, plačilo izvedli preko transakcijskega računa na nemško banko, od ponudnika prejeli elektronsko potrdilo o naročilu in plačilu ter predviden datum dobave blaga. Vendar, blaga ob predvidenem datumu niso prejeli, ponudnik pa se kasneje na njihova vprašanja, kje blago je, in druge pozive preko elektronske pošte ni več odzival.
 
Ko gre za nepoštene spletne ponudnike lahko pri načinu njihovega poslovanja ugotovimo podobne značilnosti: ponudba se zdi bistveno ugodnejša od drugih, je časovno omejena in napeljuje na hitro odločitev za nakup, plačilo je možno izvesti le z nakazilom na transakcijski račun, po prejemu plačila blago ni dostavljeno, ponudnik pa postane neodziven.
 
V izogib nevšečnostim in nepotrebnim finančnim izgubam ponovno preverite Nasvete za varno spletno nakupovanje in si na ta način sami ustvarite začetne varne pogoje za nakupovanje preko spleta. VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.
Prijavite se na novice!Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2022