EPC
MGRT

Dogodki in publikacije


19.11.2019

15 let Mreže EPC


Naslovna slika

 

Evropski potrošniški center Slovenija je del Mreže evropskih potrošniških centrov, ki delujejo v vseh državah članicah EU, na Islandiji, Norveškem in v Združenem kraljestvu.
 
Mreža EPC že od leta 2005 potrošnikom nudi brezplačno svetovanje in pomoč pri mirnem reševanju čezmejnih težav. Ob praznovanju 15. obletnice njenega delovanja je nastal predstavitveni film:
 
 

15 let mreže Evropskih potrošniških centrov

Mreža 30 evropskih potrošniških centrov (EPC) že 15 let potrošnikom omogoča, da se seznanijo s svojimi pravicami in v celoti izkoristijo možnosti, ki jih ponuja enotni trg. Več kot 150 pravnih strokovnjakov mreže EPC s svojim bogatim pravnim znanjem in izkušnjami potrošnikom brezplačno pomagajo v 24 jezikih pri reševanju njihovih čezmejnih težav.

Mreža EPC že od leta 2005 ponuja edinstven pregled in zanesljive informacije o težavah potrošnikov na notranjem trgu, ki se lahko v pomoč pri oblikovanju politik varstva potrošnikov tako na nacionalni kot evropski ravni. Tik pred praznovanjem 15. obletnice njenega delovanja je nastal predstavitveni film, spodaj predstavljamo video voščila ob 15 obletnici delovanja:

Dogodek ob obletnici 

20. novembra se bodo na spletnem dogodku srečali predstavniki mreže EPC, evropski komisar Didier Reynders, predstavniki potrošniških organizacij v Evropi in drugi zainteresirani deležniki. Še pred dogodkom bodo predstavniki Evropske komisije in mreže EPC mladim novinarjem predstavili področja delovanja, kot tudi kje in kako iskati aktualne informacije na področju potrošniških politik, pravic in ostalih s tem povezanih vsebin.

Poleg razprav o aktualni Agendi za potrošnike in trajnostno usmerjenem potrošništvu bo mreža EPC predstavila tudi poročilo ob 15. obletnici delovanja, nov predstavitveni spot mreže IN novo skupno spletno stran mreže evropskih potrošniških centrov www.eccnet.eu.

Dogodek je bilo mogoče spremljati tudi prek družbenega omrežja Twitter.

Predstavitveni video nove spletne strani:


Kampanja na družbenih omrežjih z 12 potrošniškimi temami

Mreža EPC v letošnjem letu na socialnih omrežjih vsak mesec predstavi novo temo s področja potrošnikih pravic. Spodaj izpostavljamo nekatere od 12 predvidenih tem:


Trajnostni potrošnik - nasveti za bolj trajnostno nakupovanje 

Trajnostni popotnik - popotniški nasveti


Nasveti za varno rabo storitev videa na zahtevo


Paketna potovanja po EU, hitri vodnik


Varstvo in uveljavljanje potrošniških pravic, pdf kažipot


Spletno nakupovanje - kviz o pravicah potrošnika


Spletna trgovina - hitri vodič za prodajalce

Povezane vsebine 

15 let evropskih potrošniških centrov, članek na epc.si
Mreža evropskih potrošniških centrov, spletna stran
Nova spletna stran mreže EPC

VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.
Prijavite se na novice!Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2022