EPC
MGRT

Rešene pritožbe potrošnikov

EPC Slovenija uspešen pri povračilu nepredvidenih stroškov


21.12.2022

Naslovna slika

 

Kljub zapletom je slovenska družina prejela povračilo stroškov zaradi nepredvidenega podaljšanja potovanja.

Januarja se je na slovenski EPC obrnila potrošnica, ki je z družino dopustovala na Maldivih. Ob zaključku potovanja je bil eden izmed družinskih članov pozitiven na Covid-19, zaradi česar je bila družini odrejena deset dnevna karantena.

Na podlagi sklenjene pogodbe so s strani organizatorja potovanja prejeli vavčer, ki je kril stroške bivanja v karanteni do 5.000 EUR na celoten paket. Po izteku karantene je družina s strani hotela prejela račun v vrednosti več kot 6.000 EUR. Organizator zneska, ki je družini pripadal v obliki vavčerja, ni pravočasno (do odhoda družine) poravnal, sama potrošnica pa tudi ni uspela priklicati odgovorne osebe v Nemčiji. Tako je bila družina prisiljena stroške karantene poravnati z lastnimi sredstvi.

Po prihodu domov so prejeli elektronsko pošto s strani organizatorja potovanja z opravičilom in zaprosilom za posredovanje računov z namenom začetka postopka vračila v vrednosti 5.000 EUR. Po dveh mesecih čakanja družina še vedno ni prejela povračila, zato so se s pritožbo obrnili na EPC.

EPC je primer preučil, zbral potrebna dokazila in se povezal z nemškim EPC-jem, kateremu je posredoval pritožbo v reševanje. Nemški EPC je organizatorja opozoril na kršitev ter ga pozval k povračilu denarja. Ta se je najprej izgovarjal, da je imela težave pri bančnem nakazilu zaradi napačnega navajanja podatkov potrošnice, a je po ponovnem posredovanju le-teh potrošnica po štirih mesecih le prejela povrnjen celoten znesek vavčerja v vrednosti 5.000 EUR. 

 

 

Foto: Canva.
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.
Prijavite se na novice!Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2021