EPC
MGRT

Novice


05.03.2024

Svetovni dan pravic potrošnikov: “Poznam pravice. Poznam možnosti!”


Naslovna slika

Evropski potrošniški center Slovenije v sodelovanju z družbo ZEOS ob letošnjem Svetovnem dnevu pravic potrošnikov, 15. marca, vabi v ljubljanski CityPark.

V znanju je moč, pravijo. Nič drugače ni niti pri poznavanju pravic in možnosti, ki jih imamo, ko nakupujemo ali potujemo znotraj Evropske unije. Vse to boste lahko pobliže spoznali v petek, 15. marca, med 9. in 21. uro, na posebnem dogodku v nakupovalnem središču CityPark (pred trgovino Interspar).

Kaj smo za vas pripravili?

  • BREZPLAČNO SVETOVANJE o uveljavljanju potrošniških pravic in reševanju morebitnih pritožb zoper tuje ponudnike blaga in storitev iz Evropske unije, Islandije, Norveške ali Združenega kraljestva.
  • INFORMIRANJE in OZAVEŠČANJE o pravicah, ki jih imamo kot prebivalci Evropske unije in potrošniki na skupnem notranjem trgu.
  • NAGRADNA IGRA: “ZAVRTI KOLO SREČE”, kjer boste z malo sreče uspešno premagali izziv, skrit pod številko na kolesu sreče, in si prislužili katero od praktičnih nagrad.
  • NAGRADNA IGRA: “UGANI VREDNOST NAKUPOVALNE KOŠARICE”, kjer se boste lahko preizkusili v poznavanju cen produktov, zbranih v nakupovalni košarici, s pravilnim odgovorom pa prislužili nagrado.

V luči vse večje okoljske ozaveščenosti potrošnikov bomo na letošnjem dogodku spodbujali k e-krožnemu gospodarstvu, zato se nam pridružuje tudi družba ZEOS.

Kaj so pripravili?

  • BREZPLAČNO DIAGNOSTIKO APARATOV: Bi želeli popraviti svoj nedelujoč mali gospodinjski aparat? Prinesite ga na dogodek in serviser Siniša Martin bo aparat brezplačno pregledal, vam povedal, kaj je z njim narobe, in ocenil strošek popravila. S serviserjem se boste lahko tudi dogovorili za popravilo aparata proti plačilu.
  • OSVEŽI SVOJO MAŠINCO: Prinesite svoj še delujoči mali gospodinjski aparat in serviser Siniša Martin ga bo osvežil (sčistil in podmazal) in mu na ta način podaljšal življenjsko dobo.
  • ŠE SEM UPORABEN: Predstavitev aktivnosti projekta Life Spodbujamo e-krožno, med drugim tudi videov tipa »naredi sam« iz serije »Itak, da se da«.

Še preden pa se srečamo v živo, lahko na družbenih omrežjih EPC poiščete nagradno igro, v kateri bomo med vsemi, ki boste pravilno odgovorili na zastavljeno vprašanje, izžrebali prejemnike 2 bonov za popravilo aparatov v vrednosti 42 EUR pri serviserju Siniši Martinu ali katero drugo praktično nagradno. Nagradna igra bo potekala od 6. do 13. marca.


Se vidimo!

*Aktivnosti družbe ZEOS d.o.o. so del projekta Life Spodbujamo e-krožno, ki je delno sofinanciran s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo ter Evropske komisije.
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.
Prijavite se na novice!Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2022