EPC
MGRT

Novice


06.06.2024

Pomladni dogodki v EPC Slovenija


Naslovna slika

Pomladni dogodki v EPC Slovenija 

Dnevi sodelovanja mreže EPC, Mechelen, Belgija 

Dne 16. in 17.4.2024 se je Evropski potrošniški center Slovenija udeležil srečanja mreže EPC v čudovitem in zgodovinsko pomembnem mestu Mechelen, kjer smo se s kolegi pogovarjali o obvladovanju pričakovanj potrošnikov ter o izboljšanju učinkovitosti pri obravnavi primerov. Predstavnik belgijske nevladne potrošniške organizacije Test-Achats nam je predstavil, kako poteka delo pravnih svetovalcev v njihovi organizaciji, količino primerov, ki jih obravnavajo na letni ravni ter svetoval, kako spremljati učinkovitost pravnih svetovalcev in njihovo obremenjenost. Delavnice so bile zelo zanimive in lepo je bilo v živo srečati kolege iz 29 držav znotraj mreže EPC.  

 

 

Dan Evrope, Ljubljana in Nova Gorica  

Na praznovanju Dneva Evrope, ki je potekal 9.5.2024, se je Evropski potrošniški center Slovenija udeležil dogodkov na dveh lokacijah. V sodelovanju s Pisarno Evropskega parlamenta je na Kongresnem trgu v Ljubljani obiskovalcem predstavljal pomembnost zavedanja potrošniških pravic pa tudi spodbujal k udeležbi na letošnjih evropskih volitvah.  

Na Bevkovem trgu v Novi Gorici pa so potekale različne dejavnosti in predstavitve evropskih in drugih projektov ministrstva. Dogajanje je bilo sklenjeno z državno proslavo ob 20. letnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo. 

 

 

Delavnice za srednješolce v Novem mestu in Brežicah 

Dogodkom za ozaveščanje javnosti o pravicah potrošnikov so sledile delavnice, namenjene ozaveščanju dijakov. V maju je Evropski potrošniški center obiskal tri srednje šole, Šolski center Novo mesto, Srednjo lesarsko šolo v Novem mestu ter Strokovno izobraževalni center Brežice. Veliki množici dijakov in profesorjev smo predstavili delovanje našega centra in mreže EPC ter jih opozarjali na pogoste spletne prevare. Po končanem predavanju so si dijaki s pravilnimi odgovori na nagradna vprašanja, prislužili praktične nagrade. 

 

 

 

 
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.
Prijavite se na novice!Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2022