EPC
MGRT

Novice


25.10.2023

Dogodek Aleja


Naslovna slika

Ste opravili spletni nakup v tujini in vam blago ne ustreza? Je bil vaš let odpovedan, je imel zamudo ali je bila vaša prtljaga izgubljena? Kako dobro poznate svoje potrošniške pravice in ali jih znate uveljaviti? Potrebujete brezplačno pomoč Evropskega potrošniškega centra Slovenija?

EPC Slovenija seznanja potrošnike z njihovimi pravicami v EU, jim svetuje, kako jih uveljaviti in jim nudi strokovno podporo pri reševanju njihovih pritožb zoper tuje ponudnike blaga in storitev iz Evropske unije, Islandije, Norveške ali Združenega kraljestva.

Dobro informiran in ozaveščen potrošnik lahko bolje izkoristi prednosti enotnega evropskega trga in se hkrati izogne različnim težavam, tveganjem in nepotrebnim izdatkom. Zato se na EPC Slovenija lahko obrnete za informacijo ali nasvet že pred odločitvijo za nakup, ko se na primer želite seznaniti z evropskimi in nacionalnimi predpisi s področja varstva potrošnikov, ali se prepričati o verodostojnosti določenega prodajalca, pa tudi po opravljenem nakupu, kadar ste v dvomih glede vaših pravic ali ne veste, kako jih uveljaviti pri tujem ponudniku blaga in storitev iz EU, Islandije, Norveške ali Združenega kraljestva.

EPC vam na primer lahko pomaga, kadar vaše turistično potovanje ni potekalo v skladu s pričakovanji, so vam bile kršene pravice, ki vam pripadajo kot letalskemu potniku, ste imeli nepričakovane stroške pri najemu vozila ali ste naleteli na težave pri nakupu prek spletne strani, registrirane v EU.

Pogoj za obravnavo pritožbe v okviru Mreže EPC je, da potrošnik pri uveljavljanju svojih pravic pri tujem ponudniku sam ni bil uspešen. Vse storitve EPC so za potrošnika brezplačne.    

Jutri, 26. oktobra 2023, obiščite nakupovalno središče Aleja, kjer boste lahko poklepetali z nami, sodelovali v nagradni igri in zavrteli kolo sreče.
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.
Prijavite se na novice!Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2022