EPC
MGRT

Dogodki in publikacije


08.03.2019

Svetovni dan potrošnikov 2019: EPC Slovenija tokrat v Celju


Naslovna slika

Evropski potrošniški center Slovenija letos na Svetovni dan pravic potrošnikov, 15. marca, vabi v Celje.

Na dogodku, ki je namenjen informiranju in ozaveščanju potrošnikov o njihovih pravicah in bo potekal v nakupovalnem središču City Center Celje, želimo potrošnike, ki nakupujejo ali potujejo znotraj Evropske unije, opozoriti na vrsto pravic, ki jih pri tem imajo ter poudariti, da so tudi v primeru čezmejnih nakupov znotraj EU, deležni precej podobnega varstva kot v Sloveniji. Če pride do težav pa lahko pomoč in nasvet poiščejo pri EPC.

Potrošniki se na EPC največkrat obrnejo, ker njihove počitnice niso potekale v skladu s pričakovanji, blago iz druge države ni bilo dostavljeno, so imeli težave pri uveljavljanju pravic iz naslova garancije, so jim bile kršene pravice, ki jim pripadajo kot potniku, so imeli imeli nepričakovane stroške pri najemu vozila ali težave pri nakupu prek spletne strani v tujini. Včasih pa tudi, ker pred odločitvijo za nakup blaga ali storitve pri tujem prodajalcu potrebujejo nasvet.

Na dogodku bodo poleg informacij o tem, kakšne so njihove pravice v tovrstnih primerih in kako jih uveljaviti, na voljo tudi informativna gradiva o posameznih potrošniških temah, za popestritev pa bodo obiskovalci lahko sodelovali v kvizu in zavrteli kolo sreče ter si z odgovori na vprašanja o pravicah potrošnikov prislužili praktične nagrade.

Dogodek bo potekal od 9. do 21. ure.

Vabljeni!
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.
Prijavite se na novice!Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2022