EPC
MGRT

Novice


26.05.2022

Previdno pri nakupu električnega kolesa


Naslovna slika
V zadnjem času so se na Evropski potrošniški center Slovenija obrnili slovenski potrošniki, ki so pri spletnem nakupu električnega kolesa naleteli na težave, znaki kažejo, da je verjetno šlo za spletno prevaro. Na črnem seznamu tujih ponudnikov se je tokrat znašla spletna stran www. ecubeo.com. Ponudnik iz Nemčije se ukvarja s prodajo visoko cenovnih električnih in otroških koles, poganjalcev, skirojev, trampolinov in kolesarske zaščitne opreme (čelade, ščitniki in kolesarske rokavice).
 
Gre za spletnega ponudnika www. ecubeo.com . V posredovanih pritožbah je EPC Slovenija zaznal enako izkušnjo pri vseh slovenskih oškodovancih. Potrošniki so naročili električno kolo, plačilo izvedli preko transakcijskega računa na nemško banko, od ponudnika nazaj elektronsko prejeli potrdilo o naročilu in plačilu ter predviden datum dobave blaga vendar, pozor blaga ob predvidenem datumu niso prejeli, ponudnik pa se kasneje na njihova vprašanja, kje blago je in druge pozive preko elektronske pošte ni več odzival.
 
Spletne prevare so pogoste, na EPC Slovenija so bile več krat zaznane ravno v primerih nakupov električnih koles s podobnimi karakteristikami – plačilo preko nakazila na transakcijski račun, začetno dopisovanje trgovca s kupci, nedostavljeno blago in neodzivnost, zato je pri tovrstnih nakupih potrebna še posebna previdnost.

 

V izogib nevšečnostim in nepotrebnim finančnim izgubam ponovno preverite Nasvete za varno spletno nakupovanje in si na ta način sami ustvarite začetne varne pogoje za nakupovanje preko spleta. 
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.
Prijavite se na novice!Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2022