Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.
EPC
MGRT

Novice

Vabilo EPC Slovenija potrošnikom ob svetovnem dnevu pravic potrošnikov, 15. marca


10.03.2023

Vabilo EPC Slovenija potrošnikom ob svetovnem dnevu pravic potrošnikov, 15. marca
 
Evropski potrošniški center Slovenija, ki deluje na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, bo na svetovni dan pravic potrošnikov 15. marca ponovno organiziral Dan odprtih vrat, namenjen seznanjanju potrošnikov o njihovih pravicah, ki jih imajo pri nakupih blaga in storitev v Evropski uniji.
 
Dogodek bo potekal na Ljubljanski tržnici (v bližini Mesarskega mosta) med 9:00 in 17:00 uro, kjer bodo potrošniki s strani svetovalcev EPC Slovenija in Sektorja za varstvo potrošnikov in konkurence na dveh stojnicah prejeli koristne potrošniške nasvete in druge informacije. Letos bomo še posebej poudarili novosti na področju jamstev in garancij po novem Zakonu o varstvu potrošnikov.
 
Pridružili se nam bodo tudi predstavniki centra SOLVIT in Hiše EU.
 
Na voljo bodo informativna gradiva in promocijski material, dogajanje pa bo spremljal pester program z Nikom Škrlecem, poučnimi nagradnimi igrami, foto kotičkom in še čem.
 
Veselimo se vašega obiska in druženja z vami ob tej priložnosti!
EPC Slovenija
 VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2021

Glavne potrošniške teme

O mreži EPC

Mrežo Evropskih potrošniških centrov (ECC net) je leta 2005 vzpostavila Evropska unija z namenom, da bi bili potrošniki bolje obveščeni o pravicah na skupnem notranjem trgu, in da bi imeli v primeru težav pri uveljavljanju pravic na voljo brezplačno pomoč.

Mreža evropskih potrošniških centrov vključuje centre, ki delujejo v vseh državah članicah, sodelujejo pa tudi Norveška, Islandija in Združeno kraljestvo. Vsi centri v mreži delujejo po enakih pravilih in zasledujejo enake cilje, ki so začrtani v programskih dokumentih Evropske komisije.

Delovanje mreže EPC sodi med skupne ukrepe Evropske komisije in držav članic na področju zagotavljanja informacij in pomoči potrošnikom pri uveljavljanju njihovih pravic.

Mreža EPC:

O nas

Evropski potrošniški center Slovenija
Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport
Kotnikova 5
1000 Ljubljana

Kontakt za novinarska in splošna vprašanja:
epc.mgts@gov.si

Kontakti za vprašanja potrošnikov in svetovanje:
ECCNET-SI@ec.europa.eu (za vprašanja potrošnikov o njihovih pravicah)
telefon za svetovanje: 01 400 3729

Svetovanje potrošnikom po telefonu poteka vsak torek in četrtek med 10.00 in 11.00 uro.

V primeru obiska vas prosimo za predhodno najavo.

Listina kakovosti Mreže EPC

Sofinanciranje

European Union

Sofinancirano s strani Evropske unije