Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.
EPC
MGRT

Rešene pritožbe potrošnikov

Poškodovan dostavljeni izdelek


30.04.2021

Poškodovan dostavljeni izdelek

Potrošnik je v italijanski spletni trgovini naročil nekaj kosov pohištva, ob prevzemu paketa pa je ugotovil, da so posamezni deli poškodovani. Odziv trgovca glede zamenjave poškodovanih delov je bil na samem začetku celo spodbuden, a se zadeva le ni rešila v roku enega meseca, potrošnik pa je ob preverjanju stanja reklamacije bil tudi preusmerjen na drug kontakt, glede katerega pa je imel že izkušnje z neodzivnostjo.

Po skoraj dveh mesecih brez odgovora prodajalca glede zamenjave dela je potrošnik pomoč poiskal pri EPC Slovenija, ki je njegov zahtevek posredoval kolegom v Italijo, saj je prodajalec odgovoren za poškodovan izdelek in ga v primeru spletnega naročila mora popraviti ali zamenjati, potrošnik pa lahko zahteva tudi znižanje kupnine ali vračilo kupnine.

Po več kot štirih mesecih je prodajalec zadevo uredil – na navedeni naslov potrošnika je poslal paket z nadomestnimi deli, ob prevzemu katerih je bil primer zaključen.

Photo by Sigmund on Unsplash 
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2020

Glavne potrošniške teme

O mreži EPC

Mrežo Evropskih potrošniških centrov (ECC net) je leta 2005 vzpostavila Evropska unija z namenom, da bi bili potrošniki bolje obveščeni o pravicah na skupnem notranjem trgu, in da bi imeli v primeru težav pri uveljavljanju pravic na voljo brezplačno pomoč.

Mreža evropskih potrošniških centrov vključuje centre, ki delujejo v vseh državah članicah, sodelujejo pa tudi Norveška, Islandija in Združeno kraljestvo. Vsi centri v mreži delujejo po enakih pravilih in zasledujejo enake cilje, ki so začrtani v programskih dokumentih Evropske komisije.

Delovanje mreže EPC sodi med skupne ukrepe Evropske komisije in držav članic na področju zagotavljanja informacij in pomoči potrošnikom pri uveljavljanju njihovih pravic.

Mreža EPC:

O nas

Evropski potrošniški center Slovenija
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Kotnikova 5
1000 Ljubljana

Kontakt za novinarska in splošna vprašanja:
epc.mgrt@gov.si

Kontakti za vprašanja potrošnikov in svetovanje:
ECCNET-SI@ec.europa.eu (za vprašanja potrošnikov o njihovih pravicah)
telefon za svetovanje: 01 400 3729

Svetovanje potrošnikom po telefonu poteka vsak torek in četrtek med 10.00 in 11.00 uro.

V primeru obiska vas prosimo za predhodno najavo.

Listina kakovosti Mreže EPC

Sofinanciranje

European Union

Sofinancirano s strani Evropske unije