Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.
EPC
MGRT

Rešene pritožbe potrošnikov

Pomoč pri reklamaciji kajaka, kupljenega v Veliki Britaniji


14.11.2018

Pomoč pri reklamaciji kajaka, kupljenega v Veliki Britaniji

Potrošnik je preko spletne trgovine v Veliki Britaniji kupil kajak, vesla in tri reševalne jopiče. Ko je izdelke prejel, se je odpravil na morje in sestavili kajak po priloženih navodilih. Že po prvi vožnji je ugotovil, da komora dna pušča, ponoči pa je popolnoma spustila zrak tudi stranska desna komora. Naslednji dan je potrošnik preveril komori in ugotovil, da imata na mestu, kjer sta bili zavarjeni, obe odprtino. To informacijo je posredoval spletni trgovini po e-pošti, in ker ni prejel odgovora, je poskusil prodajalca priklicati po telefonu, vendar brez uspeha.

Po skoraj mesecu dni je od prodajalca le prejel obvestilo, da mu bodo poslali novi komori, vendar pa naslednja dva meseca le-teh še ni bilo na spregled, zato se je za pomoč obrnil na EPC. Primer smo pojasnili kolegom na EPC v Veliki Britaniji in jih prosili za pomoč pri uveljavljanju potrošnikovih zakonskih pravic zaradi napake na blagu. Po tem posredovanju se je prodajalec opravičil za nesporazum in potrošniku po pošti poslal novi komori.
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?

Vračilo kupnine.
30.66% - 256
Vračilo kupnine in odškodnino.
8.02% - 67
Nadomestni let.
26.35% - 220
Nadomestni let in odškodnino.
3.23% - 27
Nadomestni let + oskrbo in odškodnino.
2.4% - 20
Nič od navedenega.
17.01% - 142

Št. glasov: 835 - 87.67%
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2018

Glavne potrošniške teme

O mreži EPC

Mrežo Evropskih potrošniških centrov (ECC net) je leta 2005 vzpostavila Evropska unija z namenom, da bi bili potrošniki bolje obveščeni o pravicah na skupnem notranjem trgu, in da bi imeli v primeru težav pri uveljavljanju pravic na voljo brezplačno pomoč.

Mreža evropskih potrošniških centrov vključuje centre, ki delujejo v vseh državah članicah, sodelujeta pa tudi Norveška in Islandija. Vsi centri v mreži delujejo po enakih pravilih in zasledujejo enake cilje, ki so začrtani v programskih dokumentih Evropske komisije.

Delovanje mreže EPC sodi med skupne ukrepe Evropske komisije in držav članic na področju zagotavljanja informacij in pomoči potrošnikom pri uveljavljanju njihovih pravic.

Mreža EPC:

O nas

Evropski potrošniški center Slovenija
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Kotnikova 5
1000 Ljubljana

e-naslov:
epc.mgrt@gov.si (za splošna vprašanja o EPC, vprašanja novinarjev)
ECCNET-SI@ec.europa.eu (za vprašanja potrošnikov o njihovih pravicah)
telefon: 01 400 3729

Uradne ure centra so vsak delovnik med 9.00 in 13.00.

V primeru obiska vas prosimo za predhodno najavo.

Listina kakovosti Mreže EPC

Sofinanciranje

European Union

Sofinancirano s strani Evropske unije