Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.
EPC
MGRT

Novice

Novo spletišče mreže EPC na naslovu eccnet.eu!


16.12.2021

Novo spletišče mreže EPC na naslovu eccnet.eu!
Imate vprašanja v zvezi s pravicami potrošnikov? Mi imamo odgovore. Kaj storiti v primeru odpovedi leta? Kako se izogniti previsokim stroškom za najem avtomobila? Kje poiskati pomoč, če spletnega naročila niste prejeli?  Odgovore in podrobne informacije najdete na eccnet.eu. 

Novo spletišče mreže evropskih potrošniških centrov (mreža EPC) na naslovu eccnet.eu vsebuje informacije o vseh pomembnih vprašanjih za evropske potrošnike. Pri oblikovanju središča za informacije o pravicah potrošnikov in pri vzpostavitvi najboljšega uporabniku prijaznega digitalnega spletnega okolja, na katerem se lahko poučite o svojih potrošniških pravicah znotraj EU in EGP, je sodelovala mednarodna ekipa evropskih potrošniških centrov z Nizozemske, Irske, Švedske, Cipra, iz Italije in Nemčije, vključenih v mrežo EPC. 

Kdo smo?

Mreža EPC evropskim potrošnikom svetuje glede njihovih potrošniških pravic in pravnega varstva pri nakupovanju v drugih državah članicah EU ali državah EGP in pri potovanjih v te države. Na spletišču najdete praktične napotke o tem, kako uveljavljati potrošniške pravice in kam se obrniti po pomoč, kadar gre kaj narobe.

Kako pomagamo?

Pomagali vam bomo najti sporazumno zunajsodno rešitev spora med potrošnikom in podjetjem, in sicer tako, da bomo neposredno stopili v stik podjetjem, s katerim imate težave. Zagotovili bomo, da boste obveščeni o svojih pravicah in boste prejeli strokovno pomoč v svojem jeziku.

Stopite v stik z nami

Na spletišču eccnet.eu lahko poleg obilice informacij najdete tudi kontaktne podatke evropskih potrošniških centrov v vseh državah EU in dveh državah EGP, in sicer na Norveškem in Islandiji, na katere lahko naslovite svoja vprašanja ali pritožbe v zvezi s čezmejnimi posli.

 Preberite si več na eccnet.eu. 

 Poiščite evropski potrošniški center v svoji bližini.

 Za najnovejše informacije nam sledite na družbenih omrežjih.

 

 

 

 

 

 
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2020

Glavne potrošniške teme

O mreži EPC

Mrežo Evropskih potrošniških centrov (ECC net) je leta 2005 vzpostavila Evropska unija z namenom, da bi bili potrošniki bolje obveščeni o pravicah na skupnem notranjem trgu, in da bi imeli v primeru težav pri uveljavljanju pravic na voljo brezplačno pomoč.

Mreža evropskih potrošniških centrov vključuje centre, ki delujejo v vseh državah članicah, sodelujejo pa tudi Norveška, Islandija in Združeno kraljestvo. Vsi centri v mreži delujejo po enakih pravilih in zasledujejo enake cilje, ki so začrtani v programskih dokumentih Evropske komisije.

Delovanje mreže EPC sodi med skupne ukrepe Evropske komisije in držav članic na področju zagotavljanja informacij in pomoči potrošnikom pri uveljavljanju njihovih pravic.

Mreža EPC:

O nas

Evropski potrošniški center Slovenija
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Kotnikova 5
1000 Ljubljana

Kontakt za novinarska in splošna vprašanja:
epc.mgrt@gov.si

Kontakti za vprašanja potrošnikov in svetovanje:
ECCNET-SI@ec.europa.eu (za vprašanja potrošnikov o njihovih pravicah)
telefon za svetovanje: 01 400 3729

Svetovanje potrošnikom po telefonu poteka vsak torek in četrtek med 10.00 in 11.00 uro.

V primeru obiska vas prosimo za predhodno najavo.

Listina kakovosti Mreže EPC

Sofinanciranje

European Union

Sofinancirano s strani Evropske unije