Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.
EPC
MGRT

Novice

Evropska komisija in organi za varstvo potrošnikov v EU objavili končno oceno dialoga z družbo Volkswagen


17.07.2018

Evropska komisija in organi za varstvo potrošnikov v EU objavili končno oceno dialoga z družbo Volkswagen

Po aferi Dieselgate je Komisarka za pravosodje, potrošnike in enakost spolov Věra Jourová septembra 2016 od Volkswagna prejela načrt ukrepov, ki je zajemal celotno EU in s katerim naj bi se zagotovilo, da se avtomobili, na katere je vplivala afera Dieselgate v Uniji, popravijo, da so potrošniki ustrezno obveščeni in da nimajo neprijetnosti s tem postopkom. Junija 2017, ko je bil postopek popravil še počasen, je Volkswagen poleg tega zagotovil, da bo odpravil probleme, nastale po popravilu, do konca leta 2018, s čimer naj bi povrnil zaupanje potrošnikov. 

Septembra 2017 so nacionalni organi za varstvo potrošnikov pod vodstvom nizozemskega organa (ACM) in Evropske komisije od Volkswagna zahtevali dodatna prizadevanja. Poročilo, ki so ga sedaj objavili Evropska komisija in organi za varstvo potrošnikov, vsebuje pregled rezultatov ukrepov, ki jih je sprejel Volkswagen na podlagi te zahteve. 

Več v sporočilu za javnost Evropske komisije. 

 
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2017

Glavne potrošniške teme

O mreži EPC

Mrežo Evropskih potrošniških centrov (ECC net) je leta 2005 vzpostavila Evropska unija z namenom, da bi bili potrošniki bolje obveščeni o pravicah na skupnem notranjem trgu, in da bi imeli v primeru težav pri uveljavljanju pravic na voljo brezplačno pomoč.

Mreža evropskih potrošniških centrov vključuje centre, ki delujejo v vseh državah članicah, sodelujeta pa tudi Norveška in Islandija. Vsi centri v mreži delujejo po enakih pravilih in zasledujejo enake cilje, ki so začrtani v programskih dokumentih Evropske komisije.

Delovanje mreže EPC sodi med skupne ukrepe Evropske komisije in držav članic na področju zagotavljanja informacij in pomoči potrošnikom pri uveljavljanju njihovih pravic.

Mreža EPC:

O nas

Evropski potrošniški center Slovenija
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Kotnikova 5
1000 Ljubljana

e-naslov:
epc.mgrt@gov.si (za splošna vprašanja o EPC, vprašanja novinarjev)
ECCNET-SI@ec.europa.eu (za vprašanja potrošnikov o njihovih pravicah)
telefon: 01 400 3729

Uradne ure centra so vsak delovnik med 9.00 in 13.00.

V primeru obiska vas prosimo za predhodno najavo.

Listina kakovosti Mreže EPC

Sofinanciranje

European Union

Sofinancirano s strani Evropske unije