Spletno mesto za delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.
EPC
MGRT

Arhiv dogodkov

EPC Slovenija tudi letos na Otroškem bazarju


11.09.2015

EPC Slovenija tudi letos na Otroškem bazarju

EPC Slovenija je med 18. in 20. septembrom sodeloval na jubilejnem 10. Otroškem bazarju, ki je potekal vsak dan od 9.00 do 19.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Potrošnikom si bile med drugim na voljo informacije o njihovih pravicah, ko nakupujejo pri tujem prodajalcu in pomoči, ki jo lahko mreža EPC nudi, v kolikor se pri nakupu kaj zaplete. 

Otroški bazar je največji sejem za družine in edini tovrsten specializiran sejem v Sloveniji. Dogodek, ki ga je v letu 2014 obiskalo 36.000 obiskovalcev, je tradicionalno postregel z izobraževalnim, kulturnim in zabavnim programom, ki ga je dopolnilo dogajanje v sejemskih dvoranah, medgeneracijski program, športno dogajanje in mini živalski vrt na prostem. Vse dni je potekala tržnica rabljene otroške opreme, dva dni Srečanje nosečnic in mladih staršev ter enodnevna Družinska svetovalnica. Več o dogodku: http://www.otroskibazar.si/. 

 
VZORCI POTROŠNIŠKIH DOPISOV

Anketno vprašanje
V primeru, da je bil vaš let že kdaj odpovedan (manj kot 14 dni pred odhodom). Kaj vam je ponudil prevoznik?
Elektronske novice
Prijavite se na EPC novice, da boste (s)poznali vaše potrošniške pravice.Poročilo o delu Evropskega potrošniškega centra Slovenija v letu 2017

Glavne potrošniške teme

O mreži EPC

Mrežo Evropskih potrošniških centrov (ECC net) je leta 2005 vzpostavila Evropska unija z namenom, da bi bili potrošniki bolje obveščeni o pravicah na skupnem notranjem trgu, in da bi imeli v primeru težav pri uveljavljanju pravic na voljo brezplačno pomoč.

Mreža evropskih potrošniških centrov vključuje centre, ki delujejo v vseh državah članicah, sodelujeta pa tudi Norveška in Islandija. Vsi centri v mreži delujejo po enakih pravilih in zasledujejo enake cilje, ki so začrtani v programskih dokumentih Evropske komisije.

Delovanje mreže EPC sodi med skupne ukrepe Evropske komisije in držav članic na področju zagotavljanja informacij in pomoči potrošnikom pri uveljavljanju njihovih pravic.

Mreža EPC:

O nas

Evropski potrošniški center Slovenija
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Kotnikova 5
1000 Ljubljana

e-naslov:
epc.mgrt@gov.si (za splošna vprašanja o EPC, vprašanja novinarjev)
ECCNET-SI@ec.europa.eu (za vprašanja potrošnikov o njihovih pravicah)
telefon: 01 400 3729

Uradne ure centra so vsak delovnik med 9.00 in 13.00.

V primeru obiska vas prosimo za predhodno najavo.

Listina kakovosti Mreže EPC

Sofinanciranje

European Union

Sofinancirano s strani Evropske unije